Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA(Balıkesir), () - BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, terasta beslediği 'taklacı' olarak adlandırılan Mardin cinsi 8 güvercini çalınan Bülent Kuş, iyi bekçilik yapamadığını öne sürdüğü köpeği 'Era'yı barınağa göndererek cezalandıracağını söyledi.
Bandırma Çınarlı Mahallesi Eski Stadyum Sokak’ta dayısının tek katlı evinin terasında güvercin besleyen Bülen Kuş'un Mardin cinsi 8 'taklacı' güvercini çalındı. Terasta bulunan eğitimli bekçi köpeği 'Era'ya rağmen güvercinlerin çalınmasına çok şaşıran Bülent Kuş, polise haber verdi. Kuşculuk merakının kendisine dede ve babasından kaldığını belirten Bülent Kuş, güvercinlerinin bulunmasını istedi.
'KÖPEĞE GÜVENMEKLE HATA YAPTIM'
Bekçilik yapan köpeğine çok güvenmekle hata yaptığını kaydeden Bülent Kuş, "Herhalde o da benim gibi uyudu" dedi. Köpeğini önümüzdeki günlerde barınağa göndererek cezalandıracağını belirten Kuş, şöyle konuştu:
"8 seneden beri bakıyorum. Çok zeki bir hayvan olarak biliyordum ama, nasıl aldılar kuşları hayret ediyorum. Çalınan güvercinler çok marifetli ve kıymetli kuşlarımdı. Mardin cinsi kuşlardı. Gökyüzünde takla ata ata kaybolurlardı. Sabah gidip akşam gelirlerdi. Çifti 300- 400 liraydı." 
Bülent Kuş, kuşları döner diye gözlerini gökyüzünden ayırmazken, çatıda duran Era'nın ise yakında barınağı bırakılacağı belirtildi.

EÖ(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)