ADANA'da pompalı tüfekle girdikleri PTT Şubesi'nin kasasından 5 bin 400 lira çalan ve eşkalleri güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilen 3 şüpheli, yakalanıp gözaltına alındı. Birinin 3 gün önce cezaevinden tahliye olduğu anlaşılan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Soygun, 17 Şubat'ta saat 13.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi'nin Süleyman Vahit Caddesi üzerinde bulunan PTT Şubesi'nde meydana geldi. Ellerinde pompalı tüfek olan ve yüzlerini atkı ile gizlemeye çalışan 3 şüpheli, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 20 kişinin işlem için beklediği sırada PTT Şubesi'ne girdi. İşlem yaptıranların dışarı çıkmasını söyleyen soyguncular, görevli 23 yaşındaki İsmail Gürgen'den ellerini yukarı kaldırmasını isteyip, ardından kasada bulunan 5 bin 400 lirayı alarak kaçtı. Şubenin güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedilen görüntülere göre soygun 1 dakikada gerçekleşti. Soygun sırasında kadın ve çocukların da çığlık atarak kaçması dikkat çekti.
Görüntülerden eşkalleri belirlenen şüphelilerden 17 yaşındaki Ferruh E., bir alışveriş merkezinde, hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden 3 gün önce tahliye edilen 24 yaşındaki Ali Alkan, Çakmak Caddesi'ndeki bir mağazada, 'Cino' lakaplı 17 yaşındaki M.K. ise Anadolu Mahallesi'ndeki evinde yakalandı.
Şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.