ESKİŞEHİR'de kar maskesi takıp elinde tabancayla bankayı soymak isteyen kimli belirsiz bir kişi, kapı önünde karşılaştığı özel güvenlik görevlisinin elini silahına doğru götürdüğünü görünce korkup kaçtı.
Olay saat 10.00 sıralarında Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'ndeki bir kamu bankası önünde meydana geldi. 25-30 yaşlarında siyah pardesülü, kahverengi pantolonlu, yüzünde kar maskesi olan bir kişi elinde tabancayla bankayı soymak istedi. Şüpheli içeriye girmeye hazırlanırken, bu sırada bankanın özel güvenlik görevlisi, bir müşteriye şube önündeki ATM'de yapacağı işleme yardımcı olmak amacıyla dışarı çıktı. Kar maskeli şüpheli, kapı girişinde karşılaştığı özel güvenlik görevlisine elindeki tabancayı doğrultarak birlikte içeriye girmek istedi. Banka güvenlik görevlisi içeriye girmeyip elini kendi belindeki tabancasına doğru götürünce şüpheli korkup kaçtı.
Yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Polisler ara sokaklarda şüpheliye aramaya başladı. Ekipler, bankanın ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı.
Şüphelinin soygunu gerçekleştirmesini engelleyen banka özel güvenlik görevlisi polislere "Bir müşterinin ATM'deki işlemine yardımcı olmak amacıyla dışarı çıktığımda kapı önünde maskeli, elinde tabanca olan biriyle karşılaştım. Tabancayı bana doğrultup içeriye girmemi söyledi. Kendisi de içeriye girip soygunu gerçekleştirmek istiyordu. Ancak eli çok titriyordu. Bunu fark edince elimi silahıma doğru götürdüm. Bunun üzerine korkup ara sokağa girerek kaçtı" diye konuştu.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri soygun girişiminde bulunan şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Yetkililer, şüphelinin elindeki tabancanın kurusıkı olma ihtimalinin de bulunduğu kaydetti.
Olay, banka çalışanları arasında heyecan yarattı. Çalışanlar yakınlarını cep telefonlarıyla arayarak yaşadıklarını anlatırken bankanın üst düzey yöneticileri de şubeye gelerek çalışanlarına geçmiş olsun dileklerine bulunup olayla ilgili bilgi aldı.