Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da Güven Parti İl Başkanlığı'na kumar oynatıldığı iddiası ile son 3 ay içinde 10'uncu kez baskın yapıldı. Balyoz ve çekiçlerle duvarları kırıp, kumar malzemesi arayan polis, saatler süren çalışma sonucu elektrik panosunda tombala kartları ve pulları buldu.
Türkiye'de 77 siyasi partiden biri olan ve resmi olarak kayıtlarda yer alan Güven Partisi'nin Adana İl Başkanlığı'na polis yine kumar baskını yaptı. Son 3 ay içerisinde 10'uncu kez kumar baskını yapılan parti binası polis ekiplerince didik didik arandı. Ekipler, parti binasındaki kanalizasyon bağlantılarından, duvarlara kadar her yeri tek tek kontrol etti. Şüphelendikleri duvarları balyoz ve çekiçlerle kırıp kontrol eden polis, saatler süren arama yaptı. Kumar oynatıldığını tespit etmesine rağmen suç delilini bulamayan Ahlak Bürosu ekipleri, son olarak elektrik panosunu kontrol etti.
Elektrik panosunun kapağını açan polisler, tombala kartları ve pulları buldu. Güven Parti Adana İl Başkanı Bülent Algılıyiğit ile bazı yöneticiler kumar oynatmak ve yer temin etmek suçundan gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Ahlak Bürosu'na götürülen zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

FK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)