ANTALYA'da internetten tespit ettikleri satılık lüks araçların sahiplerine güven vererek noter satışını yaptıran ve birkaç saat sonra üçüncü kişilere peşin olarak satan çete çökertildi. Çetenin, 5 aracın satışından 750 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi.
İnternet sitelerinde satışa çıkarılan ve değeri 100 ila 200 bin lira arasındaki lüks araçları satın alma bahanesiyle sahipleriyle görüşüp dolandırdıkları belirlenen çetenin 4 elemanının Antalya'ya geleceğini belirleyen polis, çalışma başlattı. Önceki gün bir otomobili satın alma gerekçesiyle İstanbul'dan Antalya'ya gelen N.C (34), ağabeyi M.C. (37), satış işlemine aracılık ettikleri öne sürülen M.G. (34) ve U.S. (29), kent girişinde yakalanıp gözaltına alındı.
NASIL YAPIYORLAR?
Çete üyeleri, internet sitelerinde değeri 100 ila 200 bin lira arasındaki lüks araçların sahipleriyle telefonla görüşüp buluşuyordu. Aracı gördükten sonra serviste kontrol ettirme, paranın birkaç gün sonra geleceğini belirtme bahanesiyle zaman kazanan şüpheliler, bu sırada araca düşük fiyatla başka müşteri buluyordu.
GÜVEN KAZANMAK İÇİN HER YOL DENENİYOR
2-3 günlük bu süreçte alıcıyla her gün bir araya gelen şüpheliler birlikte yemek yiyip ortak yönlerinden bahsederek, hatta satıcının sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ettiğine inandırarak güven kazanıyordu. Şüphelilerin satıcıların güvenini kazanmak için onları plazalara götürüp kendilerine ait işyeri gibi gösterdiği, hatta ev almak isteyen bir satıcıya birlikte ev aradıkları belirlendi. Üçüncü kişinin bulunmasının ardından araç satışını gerçekleştirecek şüpheliler, notere gitmek için öğle tatili ya da mesai saatinin bitmesine yakın bir zamanı seçiyor, sürece aciliyet katıyordu.
Şüphelilere güvenen satıcılar noter görevlisinin “Parayı teslim aldınız mı" sorusuna "Evet" yanıtı veriyordu. Sahte kimlikle gerçekleşen satışın ardından araçla 3'üncü kişinin yanına giden şüphelilerden biri, birkaç saat sonra ya da ertesi sabah bulduğu müşteriye aracı düşük fiyatla ve peşin satıyordu.
750 BİN LİRALIK VURGUN
Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde sorguya alınan 4 şüphelinin, 6 aylık süreçte 5 aracı bu yöntemle sattığı ve 750 bin liralık vurgun gerçekleştirdiği anlaşıldı. Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan 4 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.