KAYSERİ, () - KAYSERİ'de yüksek sesle müzik dinlediği için uyardığı komşusu Halil İbrahim Şen’i tartışma sonucu pompalı tüfekle vurarak öldüren Ahmet Hayta, 17 yıl 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Karacaoğlan Mahallesi Battalgazi Bulvarı Batıkent Sitesi önünde 16 Temmuz 2013 günü  meydana gelen olayda, 40 yaşındaki Halil İbrahim Şen ile pazarcılık yapan 22 yaşındaki Ahmet Hayta arasında yüksek sesle müzik dinleme yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Ahmet Hayta, iddiaya göre pompalı tüfekle 4 el ateş ederek Halil İbrahim Şen’i ağır yaraladı. Şen, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Olay yerinde seken saçmalarla sol bacağından yaralanan 12 yaşındaki Enes Şen ise Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisinin ardından taburcu oldu. Şüpheli Ahmet Hayta, Melikgazi Polis Merkezi Amirliği’ndeki ifadesinin ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın karar duruşmasında, sanık Ahmet Hayta son savunmasını yaptı. Hayta şöyle dedi:
"Çok gürültü yapıyorlardı. Gürültü yaptıklarını, uyuyamadığımı söylemek için yanlarına gittim. Bana ve aileme çok ağır hakaret ve küfür ettiler. Sonra ellerindeki bıçak ile tehdit ederek bizi kovdular. Daha sonra arkamızdan ellerinde taş, sopa ve bıçakla evimizin bahçesine geldiler. Ağza alınmayacak küfürler ettiler. Ben de evde bulunan av tüfeğiyle havaya ateş ederek uzaklaştırmak istedim. Daha sonra Halil İbrahim bana 'Havaya sıkmaya benzemez, sıkıyorsa kafama sık o..... ç....' dedi. Ben de Halil İbrahim'e doğru ateş ettim. Pişmanım."
Kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ahmet Hayta'ya 'Kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu hapis cezası verdi. Sanığın olayı tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 15 yıl hapise düşüren mahkeme 'Kasten adam yaralama' suçundan 20 ay, silahla tehdit suçundan ise 1 yıl 12 gün olmak üzere, toplam 17 yıl 8 ay 12 gün hapis cezası verdi.

DÖ(OE/COŞ)(FOTOĞRAFLI)