SAMSUN'da 27 yaşındaki Yunus Emre Ş., çalıştığı gümüşçü dükkanını arkadaşları 26 yaşındai Musa Y. ve 36 yaşındaki Çetin A. ile birlikte soyduğu iddiasıyla gözaltına alındı. 60 bin lira değerinde gümüş çaldıkları ileri sürülen 3 şüpheliden Çetin A. tutuklandı, diğer iki şüphelinin sorgusu sürüyor.
Olay 12 gün önce İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 41 yaşındaki Kenan Y.'ye ait gümüşçü dükkanı tadilat nedeniyle kapandı. Gümüşçüde çalışan Yunus Emre Ş., arkadaşları Musa Y. ve Çetin A. ile işyerini soymak için plan yaptı. Planın ardından olay akşamı Çetin A. tadilat nedeniyle kapalı olan işyerine gidip inşaat iskelesinden tırmanıp üst kata çıktı. Camı kırıp içeri giren şüpheli, yaklaşık 60 bin lira değerindeki gümüş takı ve malzemeleri bir torbaya koyarak olay yerinden kaçtı. İşyeri sahibi soygun olayını belirleyince polisi arayıp ihbarda bulundu. İhbarın ardından soruşturma başlatan hırsızlık masası ekipleri, çevredeki ev ve işyerlerine ait yaklaşık 200 güvenlik kamerası görüntüsünü izledi. Yapılan izlemenin ardından hırsızlıktan sabıkası bulunan Çetin A.'nın soygunu gerçekleştirdiği belirlendi. Tespitin ardından Çetin A. iki gün önce yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli polise verdiği ifadesinde olayı Yunus Emre Ş. ve Musa Y. ile birlikte planladıklarını, çalıntı malzemelerin bir kısmının onlarda olduğunu söyledi. Çetin A.'nın evinde yapılan aramada çalınan gümüş malzemelerin bır kısmı ele geçirildi. Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Çetin A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Alınan ifadenin ardından harekete geçen polis, işyeri çalışanı Yunus Emre Ş. ile Musa Y.'yi de bugün yakalayarak gözaltına alındı. Çalınan malzemelerin bir kısmı da iki şüphelinin saklandığı yerde bulunarak diğer ele geçen gümüş malzemelerle birlikte işyeri sahibine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HÇ(MS/AK)(FOTOĞRAF)