DİYARBAKIR'da dini nikahla yaşadığı 3 çocuğunun annesi 38 yaşındaki Güldane Poçak'ı, 7'nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan 45 yaşındaki Gıyasettin Seyrek'in davasında mahkeme, olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı.
Diyarbakır'da geçen 27 Haziran'da meydana gelen olayın 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına tutuklu sanık Gıyasettin Seyrek, Güldane Poçak'ın annesi Menekşe, babası Sertip ve kardeşi Veysi Poçak ile taraf avukatları katıldı.
Duruşmada ilk olarak Güldane Poçak ve Gıyasettin Seyrek'in çocukları D.S. ve M.T.S.'nin kamera ve pedagog eşliğinde ifadeleri alındı. Duruşmada bulunan sosyal hizmet uzmanı, çocukların olaydan psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan mağdur avukatları, çocukların etkilenmemesi için sanık Gıyasettin Poçak ve izleyicilerin salondan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme sanığı ve seyircileri salondan çıkararak, çocukların ifadesini aldı.
'BABAM, ANNEMİ VE BİZİ DÖVERDİ'
İlk olarak ifade veren 14 yaşındaki D.S., olayın olduğu gün evde bir tartışma yaşanmadığını belirterek, babasının annesini kendilerini zaman zaman dövdüğünü söyledi. D.S. babasının annesini attığını görmediğini kaydederek, "Olay sabahı dayım ve anneannem annemin ölüm sebebinin babam olduğunu söyledi. Şu anda ben ve kardeşim babaannemin evinde kalıyoruz" dedi.
Daha sonra ifadesi alınan 13 yaşındaki M.T.S. de, babasının kendilerini de ara sıra dövdüğünü ancak o gün kendilerine ve annesine şiddet uygulamadığını anlattı. M.T.S., "Babam bize polisler gelmeden herhangi bir telkinde bulunmadı. Olayın şokuyla babamın aleyhine ifade verdim. Bana anneannem ve polisler babamın annemi attığını söylemişti" dedi.
KEŞİF YAPILACAK
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme olay yerinde olay yeri bilirkişisi ile birlikte Naip Hakim tarafından keşif yapılmasına da karar verdi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.