ANTALYA'da müşteri gibi girdiği gözlükçüden gözlük çalan kimliği belirsiz kişi, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olay, Kepez İlçesi, Mithat Paşa Caddesi üzerindeki bir işyerinde meydana geldi. Önceki gün öğle saatlerinde işyerine gelen kimliği belirsiz kişi, görevli Hasan Açar'dan gözlük hakkının olup olmadığını sordu. Kimliğini vererek bilgisayardan sorgu yapmasını istediği Açar'ın işyerinin arka bölümüne geçmesini fırsat bilen şüpheli, piyasa değeri 350 lira olan güneş gözlüğünü montunun iç cebine koydu. Daha sonra güvenlik kameralarını fark eden şüpheli, kimliğini aldıktan sonra hızla uzaklaştı.
Olayı dün fark ettiklerini belirten Hasan Açar, “Vitrindeki gözlüklerden birinin olmadığını fark ettik. Geriye dönük yaptığımız incelemede, hırsızlığı gözlük hakkı olup olmadığını soran kişinin yaptığını anladık. Kimliğini çıkartırken polis kimliğini fark ettim. Bu yüzden bilgisayarın olduğu arka kısma geçip sistemi kontrol ederken 'bir şey olmaz' diye rahat davrandım. Daha sonra sahte polis kimliği olduğunu anladık" diye konuştu.
Olay yerinde inceleme yapan polis, kamera kayıtlarından eşkalini belirlediği şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.