'ÖRNEK KARAR OLARAK GÖRÜYORUZ'
Gezi Parkı olaylarını protesto ederken polis tarafından İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alınan meslektaşlarına, Bursa Adliye Sarayı içinde basın açıklamasıyla destek veren avukatlar hakkında açılan soruşturmanın takipsizlik ile sonuçlanmasının ardından, avukatlar, basın açıklaması yaptı.
Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 avukat adına konuşan Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz, “Savunma, yargının eşit kurucu unsurudur. Tıpkı hakim ve savcılar gibi avukatlar da adliyenin gerçek sahipleridir. Bizim, meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı protesto edeceğimiz yer, doğal olarak adliyedir. Ne basın açıklamamızda ne de attığımız sloganlarda hiçbir suç unsuru yoktur. Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nın bu kararını biz örnek karar olarak görüyoruz. Yasalar sadece cezalandırıcı değil, insanların haklarını kolaylaştırıcı nitelik de taşırlar” diye konuştu.
Avukatların sadece hukuk ve adalet kavgası verdiğini söyleyen Demiröz, adalet duygusunu yitirmiş hiçbir toplumun gelecek kaygısının olmadığını ifade etti.