Salih ÜÇTEPE/ADANA, () - ADANA'da 15 Haziran'da PKK yandaşlarının protestosu sırasında başına aldığı darbeyle ölen 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın ailesinin avukatı Vedat Özkan, soruşturmayı yürüten ve gizli tanık dinletmek istediklerini öğrendiğini söylediği Adana Emniyet Müdürlüğü'nün devreden çıkarılmasını istedi.
Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde 15 Haziran'da meydana gelen olayda, PKK yandaşı oldukları belirtilen 200 kişi, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin öldüğü olayları protesto ettiği sırada, İbrahim Aras başına aldığı darbeyle hayatını kaybetti.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma da fezlekenin tamamlandığını belirten Aras ailesinin avukatı Vedat Özkan, "Hazırlanan fezlekenin tamamen polisi aklama çabasını gösterdiği açıkça görülmektedir. Bizim Adana Emniyet Müdürlüğü'nden açıkça beklentimiz, fail yada faillerin tespitine yönelik bir çabanın içerisine girmesiyken, araştırmalardan olayın aydınlatmak yerine polisi aklama çabası içine girmiştir. Eğer polis bu konuda olayı aydınlatma çabasına girerse belki kendisi de aklanacaktır" dedi.
GİZLİ TANIK DİNLETMEK İSTİYORLAR
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün olayı çözemediğini öne süren Özkan, "Olayın asıl kaygılandıran yanı olayı çözemeyen Adana Emniyet Müdürlüğü'nün olayın çözümü konusunda gizli tanık dinletmek istemesidir. Olayı çözemeyen Adana Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gizli tanık için izin talep etmiştir. Savcılığın uygun görmesi halinde olayı duyan, gören tanık bulduklarını bu tanığın gizli tanık olması koşuluyla ifadesini alacaklarını söylemişlerdir. Bir sivil vatandaşın öldürülmesi olayını Adana Emniyet Müdürlüğü bir tek gizli tanığa bağlamıştır. Kimdir bu gizli tanık, olayı gerçekten görmüş müdür? Olay örtbas mı edilmek isteniyor. Bu gizli tanık üstünden hedef mi saptırmak isteniyor. Dosya savcılarıyla görüştük dilekçe verdik, gizli tanık üzerinden olayın örtbas edilmemesi konusunda ki talebimizi ilettik. Gizli tanık dinlenmesi halinde şimdiden belirtmek istiyoruz ki olay örtbas edilecektir. Gizli tanığın kim olduğu, nasıl vaatlerle kandırılacağı, ne söyleyeceği ve ne kadar güvenli olduğu hukukta çok tartışmalı bir konudur. Biz bu soruşturmada Adana Emniyet Müdürlüğü'nün devreden çıkarılmasını talep ediyoruz. Ankara'dan bu olayların soruşturulmasında uzman bir polis heyeti getirtilerek dosyanın bu ekibe devredilmesini ve soruşturmanın da bu ekip tarafından yürütülmesini talep ettik" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI