Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de dün akşam yolsuzluk eylem sırasında, işyerine taş atıldığını ileri sürerek sopayla müdahale ettiği göstericiler tarafından dövülen esnaf S.Ö., tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildi.
Yolsuzluk protestosu eylemine katılan yaklaşık 300 kişi dün akşam saatlerinde Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'nde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'ın seçim bürosu önünde bir grup esnafla tartıştı. Bu sırada esnaf S.Ö., 'İşyerimize zarar veriyorsunuz' diyerek bir süre kalabalıktakilerle tartıştı. Daha sonra elinde sopayla kalabalığın arasına dalıp önüne gelene vurmaya başlayınca, göstericiler tarafından kıyasıya dövüldü.
Polis tarafından kalabalığın arasından kurtarılan S.Ö. kaldırıldığı hastanede beyin kanaması şüphesiyle gözlem altında tutuldu. Yapılan tetkiklerinde beyin kanaması bulgularına rastlanılmadığı belirtilen S.Ö. bugün öğleden sonra hastaneden taburcu edildi.
EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, dünkü olaylarda esnafın işyerlerinin zarar gördüğü belirtilerek, Türk bayrağı asılan bir dükkanın tahrip edildiği ileri sürüldü. Açıklamada, işyerine zarar verilmesine tepki gösteren esnaf S.Ö.'nün göstericiler tarafından taş ve sopalarla dövüldüğü görüşü savunularak, "Linç edilmek istenen esnaf, Kolluk Kuvvetleri tarafından gaz sıkılarak ve müdahale edilmek suretiyle göstericilerin elinden kurtarılmıştır. Linç edilmek istenen S.Ö. beyin kanaması ve beyin çökmesi teşhisiyle yoğun bakıma alınmıştır" denildi.
Eylemlere katılanlardan S.Ö.'yü döven 12 kişinin görüntülerden saptanıp gerekli işlemin başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Gösteriye katılan diğer 100 civarında şahıs ile ilgili olarak trafiği kapatmaktan dolayı para cezası uygulaması başta olmak üzere diğer yasal işlemler başlatılmış, Savcılık talimatına göre hareket edilecektir" ifadelerine de yer verildi.

EK(EK/AAA) (FOTOĞRAFLI)