ADANA'da terör örgütü yandaşlarının düzenlediği sokak eyleminde belediye otobüsüne atılan taşlar, şoför 27 yaşındaki şöför Ali Köse'yi yaraladı. Bu sırada kontrolden çıkan otobüsün çarpması sonucu 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran ölünce, göstericiler araçtan indirdiği başından yaralı şoförü öldüresiye döverek komaya soktu.
Olay dün akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Süleyman Vahit Caddesi üzerinde meydana geldi. Ali Köse yönetimindeki 122 numaralı Levent- Balcalı hattında yolcu taşıyan belediye otobüsü, PKK yandışları olduğu belirtilen grup tarafından düzenlenen gösteri sırasında taşlandı. Başına taş isabet eden sürücü Ali Köse, kaçmak isterken, aracın kontrolünü kaybetti ve yol kenarındaki İbrahim Taşkıran'a çarptı.
Çocuk yaşamını yitirirken, otobüsten indirilen Ali Köse, öldüresiye dövüldü. Kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Ali Köse, öldüğü sanılarak olay yerinde bırakıldı. Olaya müdahale eden polis tarafından ağır yaralı olarak Adana Numune Hastanesi'ne götürülen Köse, yapılan ilk müdahalenin ardından, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Polis, kaza ve şoförün linç  girişimiyle ilgili soruşturma başlattı.
YOĞUN BAKIMDA
Şoförün babası Mahmut Nedim Köse, oğlunun hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Köse, "Oğlum, normal olarak servis yaparken, eylemcilerin saldırısına uğramış. Oğlumu dövmüşler. Belki de öldü diye bırakmışlar. Kendisi nişanlıydı, iyi bir haber bekliyoruz" dedi.
Arkadaşlarının durumunu öğrenmek için toplu şekilde hastaneye giden otobüs şoförleri, özellikle kenar semtlerde süren terör örgütü eylemlerinde taşlandıklarını söyledi. Şoförler adında konuşan Belediye İş Sendikası temsilcisi Zeki Eker, şoförlerin can güvenliğinin sağlanmasını istediklerini belirterek, "Adana halkına hizmet edebilmek için herkesin uyuduğu saatte kalkıp işe gidiyoruz. Bize kötü davranmayın. Biz sizler için çalışıyoruz" diye konuştu.
2 AYRI OLAYDA 2 ŞOFÖRÜN KOLU KIRILDI
Daha önceki iki ayrı olayda dövülerek yaralanan belediye otobüs şoförleri Bülent Elma ve Mustafa Zorlu da ağır yaralı olan meslektaşlarına destek vermek için hastaneye geldi. Kolları kırık olan şoförler, halka hizmet ederken can güvenliklerinin olmadığını söyledi.