Doğan ÇİZMECİ/TURGUTLU(Manisa), ()- MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, serinlemek için Irlamaz Göleti'ne giren 14 yaşındaki İpek Korkmaz, boğulmak üzereyken son anda kurtarıldı. Suni teseffüs ve kalp masajı yapılıp, hastaneye kaldırılan Korkmaz'ın, durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.
Seltepe Mahallesi'nde dedesi Necip Korkmaz ile oturan Hasan Üzmez Ortaokulu 8-A Sınıfı öğrencisi İpek Korkmaz, bugün saat 11.30 sıralarında, bir grup arkadaşıyla Irlamaz Göleti kenarına geldi. Üzerindeki kıyafetleri çıkarmadan, serinlemek için gölete giren Korkmaz, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. İyi derecede yüzme bilmeyen  Korkmaz ve kıyıdaki arkadaşlarının çığlıkları üzerine az ilerde otomobilini yıkayan 55 yaşındaki Birol Çiftçi ile yakındaki bir tuğla fabrikasında çalışan işçiler yardıma koştu. Çok su yuttuğu ve nabzı durmak üzere olduğu belirlenen Korkmaz, sudan çıkartıldı. Bu sırada gelen polis ekipleri, kıyıya çıkartılan genç kızın yüzükoyun yatırılarak, yuttuğu suyun çıkartılmasını sağladı. İpek Korkmaz'a tesadüfen olay yerinden geçen ve izinde olduğu belirtilen 112 ambulans şoförü Murat Tokgöz de kalp masajı ve suni teneffüs yaptı. Yaşamsal fonksiyonları normale dönmeye başlayan Korkmaz, polisin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Manisa Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Korkmaz'ın sağlık durumunu ciddiyetini koruduğu bildirildi. 
Soruşturma başlatan polis, anne ve babası ayrı yaşayan Korkmaz'ın olay anında yanında olan arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.

DÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)