KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenliği operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i tutuklanırken, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Gölcük'te son aylarda özellikle 'bonzai' adı verilen sentetik uyuşturucu satışlarında ve kullanımında artış olduğunu belirleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süredir takip altına aldığı uyuşturucu satıcılarına karşı eş zamanlı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, 11 kişi gözaltına alındı. Halıdere Semti Körfez Mahallesi'nde bir evde 61 paket bonzai, 308 ecstasy hap, 2.5 gram ecstasyi tozu, 7 boş bonzai kutusu ve 1 el yapımı tabanca ve kurşunlar ele geçirildi. Kavaklı Mahallesi'nde ise takip altında bulunan ve içinde 5 kişinin bulunduğu Bursa plakalı otomobil durdurularak yapılan aramada 10 gram bonzai ele geçirildi. Bu kişilerin evlerinde de ayrıca 16 gram daha bonzai bulundu.
Operasyonlar sonucu gözaltına alınan 11 şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1'i 18 yaşından küçük 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SG(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)