Ahmet KORKMAZ/GÖLBAŞI (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, kaçak olarak kaldırım üzerine yapılan kafeteryanın dış balkonunu yıkmak isteyen belediye ekipleri ile işyeri sahipleri arasında arbede çıktı, 5 kişi gözaltına alındı.
Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir kafeteryanın kaldırım üzerine balkon yaptığı ihbarının ardından yıkım için adrese gitti. Yıkıma müsaade etmeyeceğini söyleyen işyeri sahipleri ile belediye ekipleri arasında arbede çıktı. 5 kişi polisler tarafından gözaltına alınarak, Polis Merkezi'ne götürüldü. Kaçak yapı ise işyeri sahiplerinin yakınları tarafından söküldü.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, "İşyerine içerisi yeterince geniş. Dışarıya kadar çıkmasının bir anlamı yoktur. Dışarı kadar çıkması yan taraflardaki dükkanların da görüş alanını kapatıyor. Vatandaş BİMER'e bunun için dilekçe yazmış. Biz de defalarca uyardık, 'bugün yıkacağız, yarın yıkacağız' dediler, yıkmadılar. Biz de mevzuatın gereğini yerine getirdik. Belediye olarak böyle yapılara izin vermeyeceğiz" dedi.

AK(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)