Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'in Alsancak semtindeki bir binanın sekizinci katından düşen beton blok, panik yarattı. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.
Kentin en hareketli yerlerinden biri olan, Alsancak semtindeki Talatpaşa Bulvarı'nda öğle saatlerinde yolda yürüyenler ve araç sürücüleri büyük bir facianın eşiğinden döndü. Cadde üzerinde bulunan 8 katlı binanın en üst katının balkonundan kopan yaklaşık bir metrekare büyüklüğündeki beton blok, yoldan geçen Uğur Doğan'ın kullandığı 35 TR 599 plakalı otomobilin üzerine düştü. Aracın ön camının bir bölümü kırılırken kaportada da büyük hasar oluştu. Sürücü Doğan, şans eseri yaralanmadan kurtuldu. Beton blokun parçaları, cadde üzerine de yayıldı. O anda çevrede bulunanlar, panik ve korku yaşadı. Ne olduğunu anlamayan vatandaşlar, sağa sola kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı.
Olay yerine gelen trafik polisleri, binanın balkonunda kalan diğer parçaların da düşme ihtimaline karşı, şerit çekip, güvenlik önlemi alarak yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hidrolik merdivenle binanın sekizinci katına ulaşıp geride kalan parçaları yerinden sökerek kaldırdı.
'MUCİZE ESERİ YAŞIYORUM'
Üzerine beton parçasının düşmesiyle camı patlayıp kaportası çöken, özel bir firmaya ait otomobili kullanan Uğur Doğan, yanında bir arkadaşının da bulunduğunu belirterek "Büyük bir gürültü oldu, ön cam patladı ve kaportanın üzerine taşlar yağdığını gördüm. Hemen aracı durdurup, kendimizi dışarı attık. Aracın patlayan camından içeriye taş girebilir, benim ve arkadaşımın ciddi anlamda yaralanmasına hatta hayatımızı kaybetmemize yol açabilirdi. Adeta şok olduk. Binanın üzerimize yıkıldığını düşündüm. Şu an arkadaşımın ve benim yaşıyor olmamız büyük bir şans" dedi.
Yaşananlar karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen bir vatandaş da facianın çok ucuz atlatıldığını belirterek, "Bu beton blok, binanın hemen önündeki yaya geçidine düşse ciddi yaralanmalarala ve ölümlere neden olabilirdi. Eski binaların dış cepheleri mutlaka kontrol edilmeli. Her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI