MERSİN'in Silifke İlçesi'ndeki Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Göksu Deltası Kuş Cenneti'nde yangın çıktı. Ulaşım imkanı olmadığı için yangına müdahalede güçlük çekilirken, alevlerin kendiliğinden sönmesi beklendi.
Bugün öğlen saatlerinde, Göksu Deltası Kuş Cenneti'nin Ulugöz ve Buruncu Köyü civarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman İşletme Şefliği arazözü, Silifke Belediye itfaiye ekipleri arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle yangına müdahale edemedi. Havanın da rüzgarlı olması nedeni ile yangın devam ederken, jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı.
Bu arada yangından etkilenen bazı balıkçıl kuş türlerinin sazlık alandan toprak alanlara doğru kaçtığı görüldü. 300'ün üzerinde kuş türü ve çok sayıda bitki türünün bulunduğu Göksu Deltası'ndaki yangında akşam saatlerine kadar yaklaşık 200 dönüm sazlık arazi yanarken, devam eden yangına müdahale şansı olmadığı için kendiliğinden sönmesi beklendi.
Yetkililer, sazlık alanda çıkıp yayılan yangından etkilenen kuş türlerinin ve bitki örtüsünün tespiti için çalışma başlatılacağını bildirdi.
Kuş Cenneti'nde en son 17 Aralık 2013'te yangın çıkmış, müdahale edilemediği için bir gün sonra kendiliğinden sönen yangında 40 dönümlük sazlık alan ile kuş yuvaları ve yumurtaları zarar görmüştü.