ADAPAZARI'nda geçen yıl Şubat ayında bir alışveriş merkezi yanındaki Go- Kart pistinde geçirdiği kazada üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın başının koparak öldüğü kazayla ilgili davanın duruşmasında Cumhuriyet savcısı, işletmeci Yunus ve Ömer Malkoç kardeşlerin kusuru bulunduğu gerekçesiyle 6'şar yıl hapis cezaları istedi.
7 Şubat 2013 tarihinde, Şeker Mahalle'deki bir alışveriş merkezinin bahçesindeki piste gelen Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuğba Erdoğan, Go- Kart'a binerek arkadaşlarıyla yarıştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, yarış sırasında kaşkolu aracın aksına dolanan Erdoğan'ın başı koptu. Tuğba Erdoğan’ın ölümü üniversite çevresinde büyük üzüntü yaratırken, Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde oturan ailesi yasa boğuldu.
Sakarya 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme sebebiyet  vermek' suçlamasıyla davanın bugün yapılan duruşmasına, hepsi tutuksuz yargılanan Go-Kart işletmecisi sahipleri Yunus M. ile kardeşi Ömer M. ile 6 Adapazarı Belediyesi görevlisi duruşmaya katılmadı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı bilirkişi raporunda, Adapazarı Belediyesi görevlilerinden H.Ş., Y.E., A.T., Ö.T., A.K. ve M.İ.'nin kusuru olmadıklarına dikkat çekerek beraatlerini istedi. Cumhuriyet Savcısı, üniversiteli Tuğba Erdoğan'ın kafasının koparak öldüğü Go-Kart pistinin işletmecileri Yunus Malkoç  ve Ömer Malkoç kardeşler için bilirkişi raporunda 'yeterli güvenlik önlemleri almamaları, aracı sürenlerin güvenlik için giydiği tulum ve kask kullanımının işletmelerinde şart koşmamaları, maktulun kaşkoluyla araca binmesine izin vermeleri ve gerekli özen ve dikkati göstermeyerek kusurlu hareket ettikleri' yönünde rapora dikkat çekti. Savcı, buna göre 2 işletmeci kardeşe 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan ceza verilmesini istedi. Mahkeme bu suçtan 6'şar yıla varan hapis cezası istenen iki işletmeciyle ilgili olarak davanın bir sonraki duruşmasını 11 Kasım 2014 tarihine erteledi.



FOTOGRAFLI