Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, bir bilgisayar şirketine giderek kendini polis olarak tanıtıp gizli kamera almak isteyen kişi, işyeri sahibinin şüphelenip polisi araması üzerine gözaltına alındı.
Olay, dün Gölyüzü Mahallesi Şehitkani Caddesi'ndeki bir bilgisayar firmasında meydana geldi. İşyerine gelen Ahmet Koray İnci kendisinin Düzce'de polis olduğunu iddia ederek, gizli kamera almak istediğini söyledi. Cüzdanındaki polis kimliğini gösterip Düzce Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olduğunu söyleyen Ahmet Koray İnci'nin alacağı kameranın veresiye verilmesini istemesi üzerine işyeri sahibi Erkan Kır durumdan şüphelendi. Erkan Kır, Ahmet Koray İnci'yi oyalarken, polisi aradı. İşyerine gelen polisler, Ahmet Koray İnci'yi bir odaya alarak üzerini aradı. Ahmet Koray İnci'nin üzerinden fotokopiyle yapılmış sahte polis kimliği ile beline takılı boş silah kılıfı ele geçirildi. Ahmet Koray İnci gözaltına alınırken, yaşananlar güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Erkan Kır dolandırılmak istenildiğini belirterek şüpheliden şikayetçi oldu. İşyerine gelerek kendisini polis olarak tanıtan kişinin açık hesap istemesinden şüphelendiğini söyleyen Erkan Kır, "Kamera almak istediğini ve parasını da ayın 15'inde vereceğini söyledi. Polis olduğuna inanmayarak polisi aradım. İşyerine gelen polis ekipleri de kişinin polis olmadığını ortaya çıkardılar" dedi.

MY,TB(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)