ADANA'da, gizli ilişki sonucu doğan bebeği evlatlık aldıkları ileri sürülen 50 yaşındaki S.G. ile eşi 62 yaşındaki F.K.G. 1'er yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Çocukları olmayan S.G. ile eşi F.K.G., hastanede doğum yapan bir kadınla anlaşma yaparak bebeğini kendi çocukları gibi üzerlerine kayıt yaptırdı. Olayı öğrenen bir kişi ise polisi arayarak, "Hastanede çalışan O.T., hastanede dünyaya gelen bir bebeği, kız arkadaşı M.A.'nın çocuğu olmayan halası S.G. adlı kadına sattı. S.G.'yi yeni doğum yapmış gibi gösterdiler" dedi.
İhbar üzerine harekete geçen polis, 17 Ocak 2012'de hastanede doğum yapan ve hala yakalanamayan Zeynep isimli kadının doğurduğu bebeğin kayıtlarda S.G. doğurmuş gibi gösterildiğini ve daha sonra nüfus kayıtlarına geçirildiğini tespit etti. Erkek bebek, aileden alınarak Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildi. Soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı, S.G. ile eşi F.K.G., yeğenleri 17 yaşındaki M.A. ve hastane çalışanı O.T. hakkında 'çocuğun soy bağını değiştirmek' suçundan dava açtı.
'UZUN SÜRE TEDAVİYE RAĞMEN ÇOCUK SAHİBİ OLAMADIK'
15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan tutuksuz sanıklardan S.G., bebeğin kendisine verildiğini doğruladı. S.G. şunları anlattı:
"Eşim ile uzun süre bebek tedavisi gördük. Bir türlü çocuk sahibi olamadık. Çocuk sahibi olabilmek için eşimle Çocuk Esirgeme Kurumu'na gittik. 4- 5 yaş grubu çocuklardan evlatlık alınabileceği söylendi. Bu yaştaki çocukların bize ısınmayabileceğini düşündük. Yeni doğmuş bebek edinmemizin daha doğru olduğunu düşündük. Yeğenim M.A.'nın arkadaşı olan O.T., 'Hala arkadaşın biri doğum yapacak, bu çocuğu istemiyorlar. Gayri resmi bir çocuk, bırakıp gidecekler. Bu çocuğu istiyorsan al' dedi. Ben de ortada kalacak bu çocuğu almayı kabul ettim. Kimliğimi alıp, bebeği ben doğurmuş gibi kayıtlara geçirdi. Daha sonra da bebeği yeğenimle birlikte getirdiler. Ben kimseye bebek için para vermedim. Gerçek annesinin kim olduğunu da bilmiyorum" dedi. Eşi  de benzer ifade verdi. Yeğen M.A. ise, halasının bebek özlemini gidermek için böyle bir işe karıştığını, yaptıklarının suç olduğunu bilmediğini ileri sürdü.
Hastane çalışan O.T. de, bebeğin gerçek annesinin sadece ismini bildiğini iddia ederek, "Zeynep kürtaj için geç kaldığını belirterek yardım istedi. Bebeği doğurduktan sonra da bırakıp gideceğini söyledi. Bin de bebeğin bir ailesi olsun diye aracı oldum, amacım suç işlemek değildi" dedi.
HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI
Mahkeme hakimi, sanıklardan S.G., eşi F.K. G. ve hastane çalışan O.T.'yi 'çocuğun soy bağını değiştirmekten' 10'ar ay, 'memura yalan beyanda bulunmak' suçundan ise 2 ay 15 gün olmak üzere 1'er yıl 15'er gün hapis cezasına çarptırdı. M.A.'ya da 4 bin lira adli para cezası verdi. Sonra da 4 sanık yönünden de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Ayrıca, bebeğin gerçek annesi ve babasının tespiti için soruşturmanın devam ettiği bildirildi.