Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 7 Eylül 2013'te taksi şoförü sevgilisi 29 yaşındaki Murat Erdoğan ile birlikte cesedi bulunan 21 yaşındaki Gizem Tunç'un ellerinin öldürüldükten sonra kesildiği saptandı. Tunç'un ölüm nedeninin ise boyun ve gırtlak kesilerine bağlı solunum yetmezliği olduğu belirlendi.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunç ile Murat Erdoğan'ın bağ evinde öldürülmesi olayında tutuklanan Tunç'un eski sevgilisi 22 yaşındaki Deniz Boyraz ve babası 52 yaşındaki Ali Boyraz, geçen ay Zonguldak 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Deniz Boyraz'ın, çifte cinayeti itiraf ettiği duruşmada mahkeme, Gizem Tunç'un ellerinin öldürülmeden önce kesilip kesilmediğinin saptanması için dosyayı Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi.
Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Ankara Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporu doğrultusunda hazırladığı raporu mahkemeye sundu. Raporda, Gizem Tunç'un sürüklenmesine bağlı saçlarının arasında yaprak ve ot parçalarının olduğu, her iki kulak içlerinde larvalar saptandığı belirtildi. İki elin de bilekten kesildiği, sağ elde sadece baş parmağın bulunduğuna dikkat çekilen raporda, "El bileklerinde yapılmış kesilerin kişinin ölümünden sonra meydana gelmiş olduğu kanaatini bildiririz" denildi.
Gizem Tunç'un Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki ön otopsi raporunda ise ölümüne boyun ve gırtlak kesilerine bağlı solunum yetmezliğinin yol açtığı belirtildi. Raporda, Gizem'in uzun  saçlarının sürüklenmesi nedeniyle ot parçaları ile dolduğu, bu yüzden de sıyrık ve yaralanlar olduğuna işaret edildi. Raporda ayrıca Gizem'in ellerindeki kesi hattının da düzensiz olduğu bildirildi.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken izine geldiğinde cinayeti işleyen Deniz Boyraz, duruşmadaki itirafında eski sevgilisi ile yakın arkadaşı olan Murat Erdoğan'ı bağ evinde sevişirken yakaladığını ve bu yüzden de öldürdüğünü söyledi. Deniz Boyraz ve kendisine yardım ettiği iddia edilen babası Ali Boyraz'ın tutuklu yargılanması sürüyor.

ŞN(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)