KONYA'da tornavidayla açtıkları pencereden içeri girip evden elektronik eşya, kişisel bakım malzemesi ve bebek beşiği çalan İsmail G. ve Muzaffer V., malzemeleri sakladıkları boş evde yakalandı.
Olay, dün saat 15.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi 500 evler mevkiinde 3 katlı bir binanın giriş katındaki Mesut Durna'ya ait dairede meydana geldi. İddiaya göre hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan İsmail G. (23) ve Muzaffer V.(22), mutfak penceresini tornavidayla açarak içeri girdi. Evden televizyon için ses sistemi, yüzük, saat, parfüm, fotoğraf makinesi, telefon şarj aleti çalan şüpheliler, evde bulunan bebek beşiğine koydukları malzemelerle hızla olay yerinden uzaklaştı.
Çalıntı eşyaları saklamak için Karatay ilçesi Yeni Mahallede boş bir eve giren 2 kişi, devriye görevi yapan Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından fark edildi. Şüphe üzerine binaya giren polis, şüphelileri çalıntı eşyalarla birlikte yakalandı. Şüphelilerin gün içerisinde girdikleri başka bir evden çaldığı televizyon da ele geçirildi. 2 kişi, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.