ANTALYA'daki Gezi Parkı protestoları nedeniyle yargılanan 3'ü tutuklu 5 kişinin yarın görülecek duruşmaları öncesi yürüyüş eylemi yapıldı. Çok sayıda sivil toplum örgütüne mensup kişi Kapalıyol'dan Attalos Heykeli önüne kadar düzenlenen yürüyüşte 'Her Yer taksim Her Yer Direniş', 'Gezi Tutsakları Yargılanamaz' sloganlar atıldı.
Polis sorgusunda taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği yönünde soruların da yöneltildiği tutuklu 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil, aynı yaştaki Murat Sezgin, 25 yaşındaki Mustafa Cihan Yılmaz ile tutuksuz yargılanacak Ali Karakuş ve Leyla Nuyan'ın duruşması öncesi düzenlenen yürüyüşte, tutukluların serbest bırrakılması istendi.
Yürüyüş sonunda yapılan basın açıklamasında, Antalya'da 50 bin insanın katıldığı bir 'ayaklanma'nın, 'isyan'ın bedelinin üç kişiye ödetilmeye çalışıldığı belirtildi. "AKP ve onun hukuk normları kapsamında hareket etmekten geri durmayan haraççıyı, çeteciyi, soyguncuyu yargılamayıp adalet, barış ve özgürlük talep edenlere saldıranlara sesleniyoruz" denilen açıklamada, “Sizlerden hukuk ve adalet dilenmedik, dilenmiyoruz, dilenmeyeceğiz. Sizleri sadece kendi koyduğunuz ve çiğneyip durduğunuz kuralları ve hakları uygulamaya çağırıyoruz" görüşlerine yer verildi.
Açıklamanın ardından grup slogan atarak dağıldı.