'BU ÜLKENİN ÇOCUĞU KALDIRIMA HEBA EDİLDİ'
B.T.İ.’nin avukatlarından Sabri Kuşkonmaz, duruşma çıkışında mahkemenin kararını değerlendirip, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kuşkonmaz, “Mahkeme suçlanan çocuğumuz ile ilgili cezaya gerek olmadığı kararı verdi. Tabi bu çok sevindirici bir karar değil. Çünkü şu aşamaya kadar gelinen tüm süreçte Ceza Muhakemeleri Usulü'ne göre, Türk Ceza Kanunu’na göre bir yargısal eziyet söz konusuydu. Artık ulusal düzeyde normalimiz haline gelen yargılamanın eziyet olması burada da karşımıza çıktı" dedi. Avukat Kuşkonmak, şöyle devam etti:
"Şu an verilmiş olan karar da aslında, bizim tanımlamamızla kaldırım davasında, çocuğun kaldırıma kurban edilmesi söz konusuydu. Gezi protestoları sırasında yazılmış son derece meşru ve makul sloganlar nedeniyle mala zarar vermekten dava açıldı. Mala zarar verilirken, devletin kaldırımı bozulurken, bu ülkenin çocuğu heba edildi. Çünkü şu aşamaya kadar gelinen tüm usulü süreçlerde sürekli olarak kamunun çıkarları ön planda tutuldu. Devletin bekası, devletin yasaları ön planda tutuldu. Elbette devletin yasaları ön planda olacak ama o yasaların içerisinde çocuğu koruyan hükümler de var. Çocuğu koruyan hükümler şu ana kadar işlerlik görmedi. Bu nedenle şu anda verilmiş olan ceza verilmeme kararı, cezasızlık kararı aslında en başta olması gereken bir şeydi. Cumhuriyet savcısı CMK'daki takdir hakkını bile unutarak, 'dava açmak zorundaydık' diyebiliyor. Son derece usule aykırı bir iddianameyle dosya mahkemeye geldiği zaman mahkeme bunu kabul edebiliyor. Bu anlamda neresinden baksak doğrusunu bulamadığımız bir iddianamede bir tane doğru vardı. O da bugün verilen karardı. O nedenle en azından şu aşama için bir tane çocuğumuz kurtuldu. Ama şu yaşananlar bu tür kaldırım davalarının her çocuğumuz için de hala tehlike olduğunu gösteriyor."
'EFENDİLERE ÇOCUKLARIMIZI YEM ETMEYECEĞİZ'
B.T.İ.'nin babası Tamer İ. ise Adliye çıkışında kendilerine destek vermeye gelenlere seslenip, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam edeceğiz. Bunlara çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz, Efendilere çocuklarımızı yem etmeyeceğiz. Onlardan asla korkmuyoruz. Onlar bu ülkenin sahibi değil. Bu ülkenin sahibi biziz. Bu ülkenin namuslu, onurlu insanları bu ülkenin sahibi. Onlar gidecek bu ülkeden, biz gitmeyeceğiz. Kahrolsun faşizm" dedi.
Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, ()

AÖ(SS)