DURUŞMA, DOSYA OLMADAN GÖRÜLDÜ
Davanın başka bir ile nakledilmesi için yapılan müracaatla birlikte dava dosyasının Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adalet Bakanlığı'na gönderilirken, fotokopisinin alınmadığı, duruşmanın dosya olmadan yapıldığı ortaya çıktı. Dosya olmadan başlayan davada mahkeme heyeti, dosyanın içeriğine UYAP'tan bakmaya çalıştı.
İki kez 5 ve 10 dakika ara verilen duruşmada Abdullah Cömert'in avukatının, tutuksuz yargılanan polis memuru Ahmet Kuş'un tutuklanmasını isteği mahkemece kabul edilmedi. Kuş'un avukatı Fatih Maden ise müvekkilinin belinden rahatsız olduğu için duruşmaya katılamadığını belirtip sağlık raporunu mahkemeye sundu.
ANNESİ: ADELET İSTİYORUM
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Milletvekili TBMM İnsan Hakları Komisyon Üyesi Mahmut Taner, Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Türkiye Barolar Birliği'ni temsilen avukat Erol Yılmaz Aras'ın da izleyici olarak katıldığı duruşmada söz alan Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert, polis memurunun tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdi. Hatice Cömert, "Ben adalet istiyorum, adil yargılanma istiyorum. Benim oğlumun hiçbir suçu yoktu, ben onu binbir emekle büyüttüm. Davanın başka bir yere nakledilmesini de istemiyorum" diye konuştu.
Abdullah Cömert'in diğer yakınları, avukatları ve tanıkları da dinleyen mahkeme heyeti duruşma sonunda davayı 15 Eylül'e erteledi.
'BİZİ DEĞİL, KATİLİ DÜŞÜNDÜ'
Duruşma sonunda adliye önünde kendilerini desteklemeye gelen grubun yanına giden  anne Hatice Cömert, gençlere dava hakkında bilgi verirken, desteklerinden dolayı da teşekkür etti. Gazetecilere de bir açıklama yapan Cömert, "Bu hakime çok güvenmiştim. Bizim acımızı hiç düşünmedi, katili düşündü. Ben adalet istiyorum" dedi.
Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert ise davanın başka bir ile nakledilmesine karşı olduklarını belirterek, "Benim annem rahatsız, hasta ve bizim ekonomik durumumuz iyi değil. Başka bir yere nakledildiği takdirde gidip gelmemiz zor olacaktır. Zaten onlarda bizim davayı takip etmememizi istiyorlar. Ama Abdullah Cömert burada öldürülmüştür, burada yargılanmalıdır. Biz, sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Çünkü adalet istiyoruz" diye konuştu.
'ADAM ÖLDÜRMEKTEN YARGILANAN KİŞİ GÖREVİNİN BAŞINDA'
Cömert ailesinin avukatı Hatice Can ise duruşmayı  değerlendirirken, "Duruşma günü belli, tanıklara da davetiye çıkartılmış. 27 tanık duruşma günü hazır ancak sanık vekili, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçeyle nakil istemiş. Adalet Bakanlığı'na gönderilen dosya Yargıtay 5'inci daireye ulaştırılmış. Yani, dosya kaçırılmıştır" dedi.
Mahkemeden sanık polisin tutuklanmasını istediklerini ancak reddedildiğini belirten Hatice Can, "Adam öldürmekten yargılanan bu kişi, şu anda görevinin başındadır. Bu da düşündürücüdür. Ayrıca emir veren yetkili amirlerin de bu konuda yargılanmasını istemiştik ancak kimlik tespitleri dahi yapılmadan, sorgulamadan takipsizlik kararı verilmiştir. Bu bir hukuk skandalıdır" diye konuştu.
Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği'ni temsilen gözlemci olarak katılan avukat Erol Yılmaz Aras ise, yapılanların hukuksuzluk olduğunu belirterek, "Dosya, mahkeme tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderilmiş, mahkemenin önünde değildir. Tutuksuz yargılanan polis memurunun güvenlik nedeniyle dosyanın başka bir yere nakledilmesi istemine mahkeme heyeti fotokopisini dahi almadan tamamını Adalet Bakanlığı'na göndermiştir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI