YOLU KAPATAN EYLEMCİ DEĞİL, POLİSTİR
Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Samsun'da düzenlenen eyleme katılan sanıkların yargılanmasına öğleden sonra da devam edildi. Yaklaşık 2.5 saat süren duruşmada dinlenmeyen 32 sanık ile 7'si polis memuru 1'i itfaiye daire başkanı toplam 8 mağdur dinlendi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürdü.
Dinlenen 32 sanığın bir çoğu yürüyüşe katılmadığını söylerken, bir kısmı da anayasal haklarını kullanarak eyleme gittiklerini, ancak olaylara karışmadıklarını söyledi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin olayların olduğu bölgeden uzaklaştıktan sonra polis tarafından toplandıklarını belirtti. Avukat Temel Çolak ise, savcılık iddianamesine göre eyleme 5 bin 200 kişi katıldığını belirterek, "Sadece 109 kişiye dava açılmış. Diğer kişilere neden açılmamış. Bunlar tespit edilemedi mi. Yolu kapatan eylemciler değildir. Yolu kapatan polistir ve eylemcilerin hürriyetlerini kısıtlamışlardır. Suç varsa suçu polis işlemiştir" diye konuştu. Polisin 7 dakika içerisinde 3 kez dağılmaları yolunda anons yaptığını belirten avukatlar, 5 bin 200 kişinin bu kadar kısa sürede dağılamayacağını ileri sürdü.
MAĞDUR ŞİKAYETÇİ POLİSLER, DURUŞMALARI TAKİP ETMEK İSTEMEDİ
Duruşmaya katılan mağdur 7 polis ise, Ak parti ilçe binası önünde önlem aldıklarını ve eylemcilerin buraya gelindiğinde kendilerine taş, şişe ve sopa atarak yaraladıklarını söyledi. Bir polis müdürü ise uyarılar yapıldıktan sonra dağılmayan grubun kendilerine taş ve benzeri şeyler atması üzerine müdahale ettiklerini gözaltılarında bu sırada olduğunu ileri sürdü.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye müdürlüğü yetkilisi ise TOMA'lara su taşıyan araçlarına eylemciler tarafından zarar verildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Ancak şikayetçi olan 8 mağdur da duruşmaları takip etmeyeceklerini dile getirdi. Mahkeme gelmeyen sanıkların dinlenmesi için 23 Mayısa ertelendi.

İA(MS/AAA)