MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde, İstanbul Taksim Gezi Parkı direnişçilerine destek verenler hakkında açılan soruşturmalara yenileri eklendi.
Datça Adliye Binası’na ifade vermek üzere geleler arasında, cumhuriyet savcılığından daha önce çağrı tebligatı almadıkları için kendilerini ihbar edenlerin de bulunması dikkat çekti. Gezi direnişçilerine destek verenlerle igili soruşturmanın 3’üncü dalgasında ifadeye çağrılanlar, adliye önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. Datça Dayanışma Grubu adına Oya Özgüven tarafından okunan basın açıklamasında, "Devlet bizi soruşturmaktan vazgeçmiyor. Bizler de doğayı savunmaktan vazgeçmiyoruz" denildi.
İlk iki dalga soruşturma çağrısında ismi bulunmadığı için kendini ihbar edenler arasında bulunan Oya Özgüven bu kez şüpheli sıfatıyla adliyeden davet aldığını belirterek "Onlar soruşturmalarını devam ettirsinler. Bizler yurttaşlar olarak yaşam alanlarımızı, ağaçlarımızı, çiçeklerimizi, toprağımızı, doğayı, bir avuç muktedirin rant, kar, para için sürdürdükleri bu hunharca betonlaşmaya karşı savunmaya devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.