GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kuvvet Komutanları, Malatya’ya geldi. Komutanların, 2'nci Ordu Komutanlığı’nda 2014 yılı çalışmaları hakkında brifing alacakları öğrenildi.
Bugün öğlen saatlerinde askeri uçakla Malatya Erhaç Havaalanı'na gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, ardından kent merkezindeki Orduevi'ne geçti. Geniş güvenlik önlemleri altında Orduevi'ne gelen  komutanları 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi karşıladı. Eşleriyle birlikte gelen komutanların öğlen yemeğinden sonra 2. Ordu Komutanlığı Karargahı'na geçecekleri belirtildi.
Burada, 2013 yılı faaliyetleri ve 2014 yılı çalışmaları hakkında brifing alacağı öğrenilen komutanların, ardından bazı birlikleri de denetleyeceği öğrenildi.
Malatya’daki buluşmaya bölgede ve doğu illerinde bulunan subay ve astsubayların da katıldığı belirtildi.
2. Ordu Komutanlığı Karargahı önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı. Karargah’ın önü polis ekipleri tarafından sıkı bir şekilde korunurken, Malatya Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri de sabah saatlerinden itibaren kaldırımları yıkayarak toplantı öncesi hazırlık yaptı.