Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da hırsızlık iddiasıyla sokak ortasında kavga eden şüphelilerin açtığı ateş sonucu yoldan geçen 17 yaşındaki Rukiye Yiğit, bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.
Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'nde Aliya İzzet Begoviç Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, aynı bulvar üzerinde oturan M.T.'nin evi bir hafta önce soyuldu. Televizyonu ve bir miktar parası çalınan M.T., hırsızların bulunması için şikayetçi oldu. Polis, M.T.'nin evini soyanları yakalamak için çalışma başlattı. M.T., öğle saatlerinde ekmek almak için evinin sokağında bulunan markete gitti. Alış veriş yapan M.T., marketten çıkarken, evini soyduğundan şüphelendiği C.K ile karşılaştı. M.T., "Evimi sen soydun" diyerek C.K.'yı yumruklamaya başladı. C.K., bu sırada yanında taşıdığı ruhsatsız tabancayı çekip rastgele ateş etmeye başladı. C.K.'nin silahından çıkıp seken kurşun, 2 yeğeni ve yengesi ile birlikte kaldırımda yürüyen Rukiye Yiğit'in sağ bacağına isabet etti.
Yaralanan genç kız, çağrılan ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürülürken polis, M.T.'yi gözaltına aldı. Yakınları ise M.T.'nin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı. Takviye ekiplerinin bölgeye ulaşması üzerine M.T., polis aracıyla olay yerinden götürüldü.
Polis, kaçan C.K.'nın yakalanması için çalışma başlattı.

FK(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)