MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, denize atlayarak ölmek isteyen 18 yaşındaki B.A. yakındaki bir teknede kalan dalış eğitmeni Talha Bayram (24) tarafından son anda kurtarıldı.
Lise mezunu olan ve iki yıldır üniversite sınavlarına hazırlandığı öğrenilen B.A., saat 15.30 sıralarında, Anatolia Meydanı’ndaki eski Gümrük İskelesi’ne gelip, bir süre manzarayı seyretti. B.A., daha sonra çevredekilerin şaşkın bakışları arasında denize atlayarak ölmek istedi. Yakındaki bir teknede kaldığı öğrenilen dalgıç eğitmeni Talha Bayram, genç kızı farkedip, suya atlayarak boğulmak üzereyken kurtardı. Çevredekilerinde yardımıyla tekneye çıkartılan B.A., ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan B.A.'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Talha Bayram, genç kızın denize atlamadan önce sahile bıraktığı çantasındaki nüfus cüzdanından isimini öğrenip, cep telefonundan yakınlarına ulaşarak, durumu bildirdi. B.A.’nın iki yıldır dershaneye gitmesine rağmen deneme sınavlarında istediği sonuçları alamadığı ve ailesine yük olduğunu düşünerek bunalıma girip, intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.