SİİRT'in Şirvan ilçesinde Boylu köyü muhtarı 50 yaşındaki Şükrü Ulaç, cep telefonuyla kendisini arayarak Terörle Mücadele Şubesi komiseri olduğunu söyleyen dolandırıcıya, iki gelinin yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınlarını kaptırdı.
Siirt'ten Şirvan'a gelirken telefonunun çaldığını söyleyen Boylu köyü muhtarı 8 çocuk babası Şükrü Ulaç, kendisini Terörle Mücadele Şubesi'nden Mustafa başkomiser olarak tanıtan kişi ile arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:
"Arayan kişi, 'ben Şirvan'dan Mustafa Başkomiserim. Beni iyice dinle. Senin karşında iki şahıs yakalanmış. Bu kişiler senin kartından başsavcının hesabından para çekmiş. Bir taksi tut, çabuk köyüne git. Bizim ekip de gidiyor senin evine. Evini arayacaklar. Taksi parası ne kadar olursa olsun, bana bildir, onu da yazıp ödeyeceğiz' dedi. Ben de 70 liraya taksi tutup tekrar köye geri döndüm."
TELEFONU KAPATTIRMADILAR
Cep telefonunu kapatmaması konusunda uyarıldığını anlatan Ulaç, köye gelerek gelinlerine ait altınları aldıktan sonra taksi ile önce Siirt, sonra sırasıyla Kurtalan, Batman, Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve Diyarbakır merkeze geldiğini, altınları buradaki bir levhanın altına bıraktığını söyledi. 8 saat telefonunun kapattırılmadığını ifade eden muhtar Ulaç, "Siirt'e geldiğimizde bana, araçtan cep telefonunu şarj yapabilen cihaz almamı istediler, ben de aldım. Böylece telefonumun şarjı hiç bitmedi ve 8 saat boyunca taksiyle gezdirdiler. Şirvan'a gelirken yanımda oğlum da vardı, benimle konuşan kişi, 'Yanındakini hemen gönder. Başsavcı demedi mi kimseyi yanına alma diye.' Ben de oğlumu indirerek köye gitmesini söyledim. Devamlı olarak içinde olduğum taksinin önünde ve arkasında polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Yoldan geçerken yol levhalarını onlara okumamı istediler, bazen okumadan atladığımda da, 'niye okumadın' diye uyarıyordu" diye konuştu.
SAVCI ALTINLARI İADE EDECEK
Telefondaki kişinin talimatı üzerine Kurtalan'ı geçtikten sonra yol kenarındaki bir yere altınları bırakan Ulaç, yine telefondaki kişinin sözüyle altınları olduğu yerden aldığını belirterek şöyle konuştu:
"Kurtalan'da trafik kontrolü vardı. Telefondaki başkomisere trafik kontrolü olduğunu söyledim o da bana, 'Onların haberi var seni durdurmayacaklar' dedi. Trafik ekibi bizi durdurdu ama oradaki başka bir polis devam etmemizi istedi. Köprüyü geçtikten sonra yol kenarındaki ışıklı bir tabela olduğunu söyleyip altınları oraya bırakmamı istediler, ben de bıraktım. 100 metre geçtikten sonra geri dönüp altınları almamı ve Batman'a doğru gitmemi istediler. Ben de öyle yaptım. Batman'dan geçtim Diyarbakır'a devam ettik. Telefondaki komiser, tekrar Batman'a doğru gitmemi istedi, ben de öyle yaptım. İleride Çınar levhası olduğunu ve altınları oraya bırakmamı istediler. Önce görmedim ikinci dönüşümde Çınar levhasını gördüm ve altınları oraya bıraktım. 100 metre geçtikten sonra altınların polis ekibi tarafından alındığını söyleyen kişi, 'Gözünaydın muhtar, 2 kişi yakalandı. Sen temiz çıktın' diyerek Şirvan'a dönmemi ve Şirvan savcısının altınlarımı iade edeceğini söyledi."
KÖYÜNDE DOLANDIRILDIĞINI ANLADI
Yakınlarının jandarma ve polise haber vermelerine rağmen cep telefonunun yaklaşık 8 saat boyunca meşgul olması nedeniyle ulaşılamayan Muhtar Ulaç, Şirvan Savcılığı'na başvurarak, dolandırıcıların yakalanması talebinde bulundu. Şirvan Savcılığı, altınları alarak kayıplara karışan dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı.