OSMANİYE'de komşu iki ailenin gelinleri arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma, sokakta av tüfeği ve taşların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Bir kamyonetin ateşe verildiği, bazı evlerin atılan taşlardan zarar gördüğü kavga, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin de müdahalesiyle son buldu. Olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, evleri karşı karşıya olan komşu Canayüz ve Güler ailelerinin adları açıklanmayan gelinleri, bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Gelinlerin yakınları da tartışmaya katılınca, olay, iki aile arasında av tüfeği ve taşların kullanıldığı büyük bir kavgaya dönüştü. Çevredeki bazı evlerin de atılan taşlar nedeniyle zarar gördüğü kavgada Canayüz Ailesi'ne ait 27 SE 787 plakalı bir kamyonet de ateşe verildi. Diğer komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ MÜDAHALE ETTİ
Olay yerine gelen polis ekipleri, sokağın karanlık olması, silahların nereden ateşlendiğinin belirlenememesi ve ailelerin polisin uyarılarını dikkate almaması nedeniyle bölgeye Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekipleri istedi. Sokağa zırhlı araçlarla giren Özel Harekat polisleri, kısa sürede kavgayı sonlandırdı. Özel Harekatın güvenliği sağlamasının ardından sağlık ve itfaiye ekipleri sokağa alındı. Çevik Kuvvet polislerinin de sokağın giriş ve çıkışlar için önlem aldığı olayda yanan araç itfaiye tarafından söndürüldü. İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de olay yerine gelerek kavga hakkında bilgi aldı.
Kavgaya karışan M.C. (56), H.C. (30), Z.C. (20), Z.C. (25), M.C. (28), C.C. (20), O.C. (22); T.R.G. (22), H.G. (49), İ.G. (31), P.G. (49), M.G. (55), Z.G. (39), M.G. (18), H.G. (18) ve T.G. (15) gözaltına alındı. Kavgada hafif yaralanan ve olayların etkisiyle sinir krizi geçiren bir kadın da ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede, bir av tüfeği ve 16 kartuş ele geçirilirken, bazı evlerin pencerelerinde de saçma izleri tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İE(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)