Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), () - DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'ndeki Büyük Vakıf Mesireliği'nin işletmeciliğini yapan Savaş Baştatlı'nın, üniversite eğitimi nedeniyle geç gitti askerden 3 ay önce terhis olan oğlu 30 yaşındaki İlhan Baştatlı, evlerinin bahçesinde kendini iple ağaca asarak yaşamına son verdi.
Üç ay önce askerden gelerek, bir muhasebe bürosunda işe başlayan, Buldan Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümü mezunu İlhan Baştatlı, dün bir grup arkadaşıyla işletmeciliğini kendilerinin yaptığı Büyük Vakıf Mesireliği'nde mangal yapıp, eğlendi. Saat 02.30 kadar süren sohbetin ardından arkadaşlarını uğurlayan Baştatlı, sabah annesi Emine Baştatlı tarafından evlerinin arkasında kiraz ağacına iple asılı halde ölü bulundu.
Ailesinin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, bir süredir psikilojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Baştatlı'nın intihar ettiğini belirledi. Baştatlı'nın sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, "Elveda gençliğim elveda perde. Perdeler kapandı, ömür sahnemde. Vakit doldu artık bana müsade. Hakkını helal et, helal et usta" ve intiharından 10 saat önce de "Finallll....Mutlu ve huzur dolu sağlıklı günler...Hayırlı akşamlar.." yazılı paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.
Polis ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Baştatlı'nın cesedi, kesin ölüm nedenin tespiti için otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI