GAZİANTEP'te geçen Haziran ayında Gezi Parkı olaylarına karışıp, biri emniyet müdürü 3 polisin yaralanmasına neden oldukları iddia edilen 7 tutuksuz sanığın, yargılanmalarına bugün başlandı.
Bölge Ağır Ceza Mahkemesi olarak görev yapan Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, 1'i kadın 7 sanık, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor. Sanıklara yöneltilen suçlar arasında, 1 Haziran 2013'te, Yeşilsu Parkı'ndaki eylemde, biri emniyet müdürü 3 polisin yaralanması da bulunuyor. Haklarında 3 ile 10 yıl arasında hapis cezası istenen sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.
Öte yandan adliye önünde toplanan 9 kişilik grup, dava öncesi 'Direniş değil yolsuzluk yargılansın' yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Sanıklara destek veren grup, daha sonra da duruşmayı izledi.