Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, mahallelerindeki parka bakım yapılmadığını ileri sürerek protesto için yol kapatan ve uyarılara rağmen trafiğe açmayan gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Kısa süreli gerginlik ve arbedenin yaşandığı olayda polis 1 kişiyi gözaltına aldı.
Olay, öğleden sonra Çıksorut Mahallesi'nde bulunan Mehmet Bozgeyik Parkı'nın bulunduğu Maaşkuyu Caddesi üzerinde meydana geldi. Parka bakım yapılmadığı için ağaçlarının kuruduğunu öne süren yaklaşık 60 kişilik grup, çöp konteynerleriyle barikat oluşturdukları caddeyi araç trafiğine kapattı. Sürücülerin ihbarıyla cadde üzerine gelen polis, yapılan eylemin yasal olmadığını söyleyerek yolun ulaşıma açılmasını istedi. Polis uyarısına rağmen yolu trafiğe açmayan ve taşkınlık çıkaran gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından yol ulaşıma açılırken, polis ile grupta bulunan bazı kişiler arasında kısa süreli arbede çıktı. Arbede sırasında polis, taşkınlık çıkaran ismi öğrenilemeyen bir kişiyi gözaltına aldı.
Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından, belediyeye parklarının bakımının yapılması konusunda dilekçe vermelerine rağmen herhangi bir adım atılmadığı iddiasında bulunan mahalle sakinleri daha sonra parktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI