Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, geceden itibaren etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte çok sayıda ev ve işyerini su basarken, şiddetli yağışlar nedeniyle bir apartmanın yıkılan istinat duvarı park halindeki 4 aracı hurdaya çevirdi. Yolların göle döndüğü kentte bazı otomobiller sulara gömüldü, araçlar ve insanlar yollarda mahsur kaldı.
Uzun süredir hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğu Gaziantep'te dün gece sağanak yağış başladı. Gece boyu süren yağmur nedeniyle zemin katlardaki çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlar kendi imkanları ve yardım istedikleri belediye ekipleriyle birlikte ev ve işyerlerine dolan suları tahliye etmeye çalıştı.
DUVAR YIKILDI, ARAÇLAR HURDAYA DÖNDÜ
Gece boyu devam eden yağışlar sırasında Güneykent Mahallesi'ndeki bir sitenin istinat duvarı yıkıldı. Büyük gürültüyle yıkılan duvardan sökülen beton parçaları ile taşlar site bahçesinde park halinde duran araçların üzerine düştü. Beton altında kalan 4 araç hurdaya dönerken, 3 araçta da hasar oluştu.
OTOMOBİLLER SULARA GÖMÜLDÜ
Kentte etkili olan sağanak, sabah saatlerinde işe gitmek isteyen sürücüler ile vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Bazı semtlerde apartman bahçelerinde park halinde duran otomobiller sulara gömüldüğü için çıkarılamadı. Yeditepe Mahallesi'nde de caddeyi basan su yüzünden araçlar ve içinde bulunanlar yollarda mahsur kaldı. Araçlarıyla mahsur kalanlar itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.
Çok sayıda hasarlı kazanın da meydana geldiği kentte yağış aralıklarla devam ediyor.

EB, MB(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)