GAZİANTEP'te Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, farklı operasyonlarla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan KESK üyelerinin adil yargılanmadığını öne sürerek protesto eylemi yaptı.
Öğle saatlerinde Balıklı Parkı'nda toplanan KESK üyesi 20 kişi, geçen yıl şubat ayında polis tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınarak tutuklanan 29 KESK üye ve yöneticisinin adil yargılanmadığını öne sürdü. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup adına konuşan Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Faruk Koç, yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulanan üyeleri hakkında açılan soruşturmanın ilk duruşmasının bugün yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:
"Özellikle 17 Aralık operasyonu ve operasyon sonrasında yaşanan gelişmeler Türkiye'de hukukun üstünlüğünün değil, düşman hukukunun hakim olduğunu gözler önüne sermiştir. AKP, 11 yıllık iktidarı döneminde her geçen gün daha da otoriterleşen, faşizan düzenine muhalefet eden insanları hedef tahtasına koymuştur. 13 Ocak, 13 Şubat, 25 Haziran 2012 ve 19 Şubat 2013 tarihinde yapılan operasyonlar sonucunda birçok yönetici ve üyemiz tutuklanmıştır. Yaklaşık 1 yıldır demir parmaklıklar arasında kalan yöneticilerimizin ilk duruşması bugün başladı. Bu arkadaşlarımız yolsuzluk mu yaptılar, rüşvet mi aldılar, ihaleye fesat mı karıştırdılar? Neden halen cezaevindeler? Tek suçu sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürütmek, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."
KESK üyeleri basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.