Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 28 yaşındaki Orhan Kaya, arkadaşlarıyla içki içen 2 kardeşiyle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen kardeşlerden Ekrem Kaya'nın kırdığı içki şişesiyle yaraladığı ağabeyi Orhan Kaya hastanede öldü. 
Olay, dün gece geç saatlerde Beylerbeyi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, inşaat işçisi olan 3 çocuk babası Orhan Kaya, eve gelmediğini öğrendiği kardeşleri 26 yaşındaki Ekrem ile 24 yaşındaki Kemal'i telefonla aradı. Kaya, telefonda yerini öğrenerek yanına gittiği kardeşlerinin 2 arkadaşıyla içki içtiğini gördü. 3 kardeş arasında bilinmeyen bir nedenle başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. Tartışma sırasında öfkelenen kardeşlerden Ekrem Kaya, yerdeki içki şişesini kırarak ağabeyi Orhan Kaya'nın kasığına sapladı. Yaralanan ve kanlar içerisinde yere yığılan Orhan Kaya, kardeşleriyle içki içen arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan ve atar damarının kesildiği saptanan Orhan Kaya, doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak öldü.
4 GÖZALTI
Orhan Kaya'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, polis, ağabeyinin ölümüne yol açtığı ileri sürülen Ekrem Kaya ile kardeşi Kemal ve birlikte alkol aldıkları 2 arkadaşını gözaltına alındı. Olay yerinde uzun süre inceleme yapan polis, suç aleti kırık içki şişesine el koyarken, Kaya kardeşler ve 2 arkadaşını Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürerek sorgulamaya başladı.
Tartıştığı kardeşinin ölümüne yol açtığı Orhan Kaya'nın cenazesi ise otopsisinin yapılmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan 3 çocuk babası Orhan Kaya, Yeşilkent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MB (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)