GAZİANTEP'te, yurt dışından kaçak yollarla getirilen telefon, fotoğraf makinesi ve tablet satışı yapan 4 işyerine operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 200 bin lira değerinde kaçak malzeme ele geçirilirken 6 kişi gözaltına alındı.
Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ihbar hattına, yasa dışı yollarla yurda sokulan cep telefonu, fotoğraf makinesi ile tablet bilgisayarların kent merkezinde satıldığı bildirildi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, yaptığı araştırmada yasa dışı yollarla getirilen telefonların IMEI numaralarının klonlama yöntemiyle kopyalanarak satıldığını belirledi. Çalışmasını tamamlayan ekipler, dün kaçak elektronik malzemeleri satan 4 işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda; 175 cep telefonu, 14 fotoğraf makinesi ile 6 tablet bilgisayar ele geçirildi. Piyasa değeri 200 bin lira olan malzemelere el koyan görevliler; E.Y., S.P., A.G., Ö.Ö., K.G. ve M.G.'yi gözaltına aldı.
Sorgulanan şüphelilerin; 'Kaçakçılıkla mücadele kanunu ile elektronik haberleşme kanununa muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.