GAZİANTEP'te, tapuda garaj olarak gözüken ev ve işyerlerine doğalgaz aboneliği verilmediğini iddia eden bir grup vatandaş eylem yaptı.
Öğle saatlerinde Şahinbey Belediyesi önünde toplanan 200 kişilik kalabalık, oturdukları ev veya işyerlerinin tapuda garaj olarak gözüktüğü için mevcut aboneliklerinin sonlandırıldığını veya doğalgaz aboneliklerinin olumsuz sonuçlandığını gerekçe göstererek eylem yaptı. Doğalgaz kullanamadıkları için elektrikli ısıtıcılarla soğuktan korunmaya çalıştıklarını ve çocuklarının sürekli hastalandığını söyleyen kalabalık, mağduriyetlerinin giderilmesi için topladıkları imzalı dilekçelerini belediyeye getirdiklerini ifade etti. Grup adına konuşan Yılmaz Bahçecioğlu, Gaziantep'te yaklaşık 30 bin garaj tapulu ev olduğunu ve bu evlerde kalan binlerce kişinin kişinin mağdur olduğunu söyledi. Bahçecioğlu'nun konuşması sırasında bazı kişiler gözyaşı dökerken bazı vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri battaniyelere sarılarak tepkilerini dile getirdi.
Tepki gösteren gruptan seçilen bazı temsilciler daha sonra girdikleri belediye meclis salonunda Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile görüştü. Tahmazoğlu, basına kapalı gerçekleşen görüşmede tepkili vatandaşlara tapuda kaynaklanan sorunun belediyeden kaynaklanmadığını anlattı.