Mehmet BULUT/GAZİANTEP, ()  - GAZİANTEP'te, BDP'nin seçim bürosunun kimliği belirsiz kişiler tarafından camları kırıldı. Kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleşen saldırıyı kınayan BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, "Türkiye'de bazı karanlık güçler, ülkeyi çatışma ortamına sürüklemeye çalışıyor" dedi.
Güneykent Mahallesi'nde hafta sonu açılan BDP'nin seçim bürosunun camları, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. BDP'nin belediye başkan adayları ile üyeleri, öğle saatlerinde atılan taşlarla camları kırılan seçim bürosunun önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Türkiye'nin farklı bölgelerinde son günlerde BDP ve HDP bürolarının hedef alındığını ve bunun ülkeyi çatışma ortamına sürüklemeye çalışan karanlık güçler olduğunu söyleyen BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, "Bu saldırılarla Türkiye’yi yeni bir kaos ve çatışma ortamına sokmak istiyorlar. Israrla ve inatla biz Türkiye’de sağduyunun yanında olacağız. Asla çatıştıran, kaosa sürükleyen bir noktada olmayacağız. Biz Türkiye’de farklı halkların ve düşüncelerin bir arada yaşamasının ısrarla ve inatla savunucusu olacağız" dedi.
Olayların BDP ve HDP'nin yükselişinin getirdiği korkunun işareti olarak yorumladıklarını da anlatan Demirbaş, bürolarına yönelik saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istediklerini de kaydetti.

MB(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)