GAZİANTEP'te, 6 çiftlik evi kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. Jandarma 6 evin tamamen yandığı ve 2 evin de hasar gördüğü kundaklama olayını yapan kişilerin kimliğinin saptanarak yakalanması için çalışma başlattı.
Olay, hafta sonu Karadede Köyü yakınlarındaki Sof Dağı bölgesinde meydana geldi. Aralarında Oğuzeli Belediye Başkanı AK Parti'li Bekir Öztekin, siyasetçiler ve tanınmış işadamlarına ait çiftlik evlerinin bulunduğu sitede yangın çıktığını görenler durumu itfaiye ve jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından bölgeye giden ekiplerin müdahalesine rağmen ahşaptan yapılmış 6 ev kül olurken, 2 evde ise hasar oluştu.
İtfaiye ekipleri yaptığı incelemede, yangının kundaklamadan kaynaklandığını saptadı. Jandarma ekipleri, itfaiye ve yangını görenlerden aldığı bilgi sonrası bölgede çalışma başlattı.
Yanan evlerden birinin sahibi olan Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, daha önce de aynı sitede bir evin yandığını fakat yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi. Öztekin, "Geçen hafta da komşumuza ait bir bağ evi yanmıştı. Elektrik kontağından çıktığını zannederek geniş çaplı bir araştırma yapmamıştık. Fakat aynı anda içinde biri bana ait 6 evin daha yandığı haberini aldık. Olay yerine gittiğimizde evlerin tamamen kül olduğunu gördük. İtfaiye ve jandarma ekipleri yaptığı ilk araştırmalarda olayın kundaklama olduğunu tespit etti. Daha sonra çalışma başlatan jandarma ekipleri 2 kişinin izine rastlayarak 7 kilometre takip etti. Bu kişiler ormanlık alanda izlerini kaybettirmişler. Yakılmaya çalışılan bazı evlerde içki şişeleri ve yemek artıklarına rastlandı. Bu kişilerin kim olduğu ve neden böyle bir şey yaptığı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Tek tesellimiz can kaybının yaşanmamasıdır" dedi.
Olayla  ilgili soruşturma devam ediyor.