GAZİANTEP'te, ihbar üzerine çalışma başlatan polislerin durdurarak arama yaptığı kapalı kasa minibüste 315 kilo esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, adliyeye sevk edildi.
Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Diyarbakır'dan İstanbul'a esrar sevkiyatı yapılacağı ihbarının ardından çalışma başlattı. Gaziantep- Adana otoyolunda denetim noktası oluşturan ekipler, plakası belirlenen esrar yüklü kapalı kasa minibüsü beklemeye başladı. Şüpheli minibüsü, gece saat 23.30 sıralarında Şanlıurfa bağlantı noktasında belirleyen polisler, harekete geçti. Minibüs ile öncülük yapan aracı durduran ekipler, her iki araçta da arama yaptı. Yapılan aramada 6kilosu toz olmak üzere 315 kilo esrar ele geçiren ekipler, minibüs sürücüsü Savaş A. ile öncü araçta bulunan Erdoğan K. ve Hayrettin E.'yi gözaltına aldı.
Polisler esrara el koyarken, 3 şüpheliyi sorgulamak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Daha önceden de sabıkası olduğu belirlenen 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.
Emniyet yetkilileri, 10 aylık çalışmada 7.5 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.