GAZİANTEP ve Adıyaman'da, KESK üyeleri hükümetin 2014 yılı bütçesini düzenlediği eylemle protesto etti.
Gaziantep'te, öğle saatlerinde üzerinde istemlerin sıralandığı pankartı taşıyarak Kırkayak Parkı’nda toplanan KESK'e bağlı sendikalara üye kişiler, davul-zurna eşliğinde halay çekerek eylem yaptı. Hükümete sunulan istemlerin karşılanmasını isteyen çalışanlar, ellerindeki dövizlerle hükümet aleyhine slogan atarak Atatürk Bulvarı’ndan Maarif Kavşağı’na kadar yürüdü. Atatürk Anıtı önünde kalabalık adına konuşan SES Şube Başkanı Behçet Eşkili, hükümete sunulan talepleri karşılanmadığı için uyarı niteliğindeki 1 günlük iş bırakma eylemini başlattıklarını, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.
Grup üyeleri, basın açıklaması ardından bir süre meydanda davul zurna eşliğinde halay çekti. Kalabalık arasındaki bazı kişiler ayakkabı kutuları taşıdı.
ADIYAMAN'DA DAVUL-ZURNALI EYLEM
Adıyaman'da da Hoca Ömer Mahallesi’ndeki Eğitim-Sen binası önünde toplanan 150 kadar KESK üyesi, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar eşliğinde Demokrasi Parkı'na yürüdü. Davul-zurna eşliğinde halay çeken grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Adıyaman Şube Sekreteri Ömer Küçüker, her kamu emekçisinin aylık ücretine en az 300 TL  zam yapılmasını,herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, ücretlerin vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini, istedi.