SULTANGAZİ, Gazi Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın arasında kalarak vurulan 16 yaşındaki İbrahim Öksüz, sevk edildiği Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Sultangazi, Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemek üzere Nurtepe Mahallesi'nde açılan seçim standına Halk Cephesi üyelerinin saldırmasıyla başlayan gerginlik, dün Gazi Mahallesi'nde silahlı çatışmaya dönüştü. Tekstil atölyesinde çalışan İbrahim Öksüz iş çıkışı silahlı çatışmanın arasında kalarak göğsünden vuruldu.

Çevredeki vatandaşlar tarafından ilk önce Özel Gazi Hastanesi'ne kaldırılan Öksüz, daha sonra ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen İbrahim Öksüz hayatını kaybetti. Olay sonrası Öksüz'ün yakınları hastaneye geldi.

"ÇOCUĞUMUN KATİLİ BULUNSUN"

İbrahim Öksüz'ün babası Arif Öksüz, "Ben oğlumun kanını istiyorum. Çocuğumu kim vurduysa katili bulunsun" dedi.

"BUNUN HESABINI KİM VERECEK ?"

Olayın peşini bırakmayacaklarını belirten İbrahim Öksüz'ün Amcası Satı Öksüz ise "Çocuk işten gelirken iki çatışma arasında kalıyor. Kalbinden vurulmuş. Gazi Hastanesi'ne getiriyorlar yetiştiremiyorlar. Daha sonra da buraya getiriyorlar. Zaten kapıdan girerken de ölüyor çocuk. Kendisi konfeksiyonda çalışıyordu. Mesaiden geliyordu. Çocuk şimdi morgda yatıyor. Bu çocuğun hesabını kim verecek? Bütün herkese söylüyorum. Bunun katili kim; bulunsun. Devlet el atsın bu işe. Koskoca kalbinde yara var. Böyle bir şey olamaz. Nereye olursa olsun bu işin sonuna kadar gideceğiz" diye konuştu.

"HALKIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"

Ölen çocuğun başka bir yakını ise, "Sivil halkın can güvenliği tehlikede. Gazi Mahallesi'nde şu anda yolları kapatmışlar. Devlet nerede bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI