İSTANBUL’da 63 yaşındaki taksicinin paralarını bıçak tehdidiyle gasp ettikleri iddia edilen 2’si kardeş 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler polis tarafından yakalanıp emniyet binasına girerken yakınları fenalık geçirdi. Şüpheliler “Taksimetre 185 lira tuttu. Paramız olmadığını söyleyince aramızda tartışma çıktı” dedi. Şüpheliler tutuklandı.
İstanbul'da 29 Ekim 2013'te polise başvuran 63 yaşındaki Halil K., taksisine müşteri gibi binen 3 kişi tarafından gasp edildiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Taksici Halil K. polisteki ifadesinde “Bağcılar İnönü Mahallesi'ndeki Molla Gürani Parkı önünde taksiye bindiler. iki kişiden 1'i öne, diğeri arka koltuğa oturdu. Öne koltuktaki kişi 'Sultançiftliği'ne gidelim' dedi. TEM üzerinden yola koyulduk. Bir müddet sonra fikir değiştirerek 'Göztepe'ye gidelim' dediler. Bunun üzerine geri döndük. Daha sonra yine fikir değiştirip Mahmutbey'e gitmemi söylediler. Ön koltuktaki kişi, arkadaşına 'Sedo' diye hitap ediyordu. Mahmutbey'de aracı durdurarak markete girdiler. Alışveriş yaptılar. Yola çıktımk. Saat 23.00'te Mahmutbey Caddesi'ndeki bir iş yerinden servise binmek üzere olan üçüncü arkadaşlarını da yanlarına aldılar. Taksimetre 185 lira yazmıştı. Bu sırada arkada oturan kişi sırtıma bıçak dayadı. Araçtaki 200 lirayı aldılar. Taksinin anahtarını da aldılar ve yaya olarak kaçtılar" dedi.
Olayla ilgili soruşturma açan Gasp Büro Amirliği, kısa sürede işyerinin önünden taksiye binen üçüncü kişinin kimliğini tespit etti. Bunun üzerine şüpheli Ramazan Ç. gözaltına alındı. Bu kişinin ifadesi doğrultusunda olay sırasında aracın ön koltuğunda oturan 22 yaşındaki Bekir A. ile arka koltukta bıçağı kullanan kişi olduğu tespit edilen ağabeyi Sadık A. gözaltına alındı. Yakalanan kişilerin suçsuz olduğunu iddia eden yakınları onların Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildiği sırada fenalık geçirdi.
Şüpheliler polisteki ifadelerinde üzerlerinde taksiciye verecek 185 liraları olmadığını bunu söylediğinde aralarında tartışma çıktığını söyledi. Şüpheliler taksicinin kendilerine küfür etmesi üzerine aralarında kavga çıktığın söylediler. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Ramazan Ç., Bekir A. ve Sadık A. tutuklanarak cezaevine götürüldü.