Ali AKSOYER/İSTANBUL,() ÜMRANİYE’DE kasasında kadın personel bulunan marketleri silah ve bıçak tehdidi ile gasp eden 3 kişi polis tarafından yakalandı. Olayların güvenlik kamera görüntülerinde ise ilginç bir detay ortaya çıktı. 19 yaşındaki gaspçı O.B.G.’nin arkadaşı ile birlikte yaptığı soygun sırasında kasada korkudan ağlayan kasiyer kadını sakinleştirmeye çalıştığı, arkadaşını daha kibar davranması konusunda ikaz ettiği belirlendi. Paraları aldıktan sonra kasiyer kadından özür dileyen şüphelinin, elini sıkmak için uzattığı ancak cevap alamayınca arkadaşının peşinden dışarı çıktığı görüldü. Şüpheliler tutuklandı.


Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı operasyonda market gaspı yapan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. İlk soygun 23 Mayıs 2014 tarihinde Ümraniye, Huzur Mahallesinde bulunan bir markette meydana geldi. Kasada tek başına duran kasiyer kadını silah tehdidi ile etkisiz hale getiren şüpheli kasada bulunan paraları alarak kaçtı. Polis yaptığı çalışmada kimliğini tespit ettiği şüpheli Ö.Y.(24)’i gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden şüpheli tutuklandı.

GASPÇI AĞLAYAN KASİYERİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞMIŞ
Ümraniye, Altınşehir mahallesinde meydana gelen başka bir market soygununda iki şüpheli bıçak tehdidi ile korkuttukları kasiyer kadını etkisiz hale getirip kasada bulunan paraları gasp etti. Olayın güvenlik kamera kayıtları ve kasiyer kadının ifadesi ilginç bir detayı ortaya çıkardı. Şüphelilerden birinin bir eliyle kadının üzerine abanıp diğer eliyle kasada bulunan paraları aldığı görüldü. Onun yanında gelen şüphelinin ise ağlamaya başlayan kasiyer kadını teskin ettiği, diğer yandan da arkadaşını daha kibar olması konusunda ikaz ettiği belirledi. Soygunun sonunda paraları alan arkadaşı kaçtıktan sonra kasiyer kadından özür dileyen ve elini uzatarak sıkmak isteyen şüphelinin cevap alamayınca dışarı çıktı görüldü.


Polis güvenlik kamera görüntülerinden kimliklerini belirlediği şüpheliler S.D.(23) ile O.B.G.(19)’u gözaltına aldı. Şüpheliler gasp ettiği kasiyer kadın tarafından teşhis edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

AA(FOTOĞRAF)