Arzu KAYA/İSTANBUL, () ÜMRANİYE'de, "Burada çalışmak istiyorsanız biz bu mahallenin çocuklarıyız, bize haraç vermeniz gerekiyor" dedikleri travestinin şoförünü öldüren 2 kişiye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İDDİANAME TAMAM
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, olay tarihinden 15-20 gün önce şüpheliler Savaş Kahraman(25) ve Tolga Özçelik'in(26) “Burada çalışmak istiyorsanız biz bu mahallenin çocuklarıyız, bize haraç vermeniz gerekiyor" şeklinde O.B'ye tehditte bulundu, bu duruma O.B'nin şoförü Murat Özkan (24) karşı çıktı. Buna rağmen şüpheliler Özkan'dan 200 lira gasp ederek olay yerinden ayrıldı.

YAĞMA SUÇUNUN YARIM KALMASI NEDENİYLE CİNAYET
Bu olaydan 15 gün sonra ise şüpheliler Savaş Kahraman ve Tolga Özçelik'in Kumsal lakaplı travesti O. B. ve şoförü Murat Özkan'ın yanına gelerek, Özkan'ı araçtan indirdi. O.B., bu sırada polisi arayarak gasp edildiğini söyledi. O.B'nin polisi aradığı, Savaş Kahraman'ın ise arabanın içindeki çantaları karıştırdığı belirtilen iddianamede, şoför Özkan'ı bıçak çekerek döven şüphelilerin olay yerinden kaçtıkları ifade edildi. Özkan'ın kesici delici alet yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu yaşamını yitirdiği kaydedilen iddianamede savcılık, olayın bütün olarak değerlendirildiğinde olay günü yağma suçunun işlenmesi amacıyla şüphelilerin olay yerine geldiğini ve yağma suçunun yarım kalması nedeniyle şüphelilerin hezeyanla öldürme eylemini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Şüpheliler hakkında "Kasten Öldürme", "Nitelikli yağma" suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Olay gece saat 02.30 sıralarında Ümraniye, Şerifali Mahallesi Şehit Sokakta meydana geldi. O.B.'nin bulunduğu araca gelerek çantasını karıştıran Savaş Kahraman ve Tolga Özçelik, parasını gasp etmeye çalıştı. O.B'nin şoförü Murat Özkan ise arabadan çıkarak gaspı önlemeye çalıştığı sırada şüphelilerın bıçaklı saldırısına uğradı, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçıp ertesi gün yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece “Kasten Öldürme", “Nitelikli yağma" suçlarından tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

AK (MK)