DİYARBAKIR'da 2001 yılında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın yakın çalışma arkadaşları, son kararname ile aktif görevlere atandı.
Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlükleri'nde yaşanan kadro değişimi ve son Emniyet Müdürleri kararnamesinde ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Yapılan atamalarda, 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu 5 koruması ile birlikte şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın yakın çalışma arkadaşlarının aktif görevlere atandığı dikkat çekti.
Aksaray Valisi Selami Altınok'un Emniyet Müdürlüğü'ne atanmasının ardından, iki polis başmüfettişi İstanbul'a 'koordinatör müdür' olarak atandı. İçişleri Bakanlığı'nın, Altınok'un İstanbul'da sorun yaşamasını önlemek amacıyla iki polis başmüfettişini 'koordinatör emniyet müdürü' göreviyle İstanbul'da görevlendirdiği öne sürüldü.
OKKAN'IN EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞI İSTANBUL'A ATANDI
Atama ve yer değiştirmelerden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubeleri'ne koordinatör emniyet müdürü olarak polis başmüfettişi Burhan Gümüş atandı. Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın Diyarbakır'daki en yakın çalışma arkadaşı olarak tanınan Burhan Gümüş'ün kritik önemdeki 4 şubenin başında 'koordinatör müdür' olarak görev yapacağı belirtildi.
OKKAN'IN İSTİHBARAT MÜDÜRÜ HATAY'A, ASAYİŞ MÜDÜRÜ ELAZIĞ'A
Gaffar Okkan döneminde Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürlüğü yapan ve son olarak Niğde Emniyet Müdürü olan Ali Doğan Uludağ son kararname ile kritik önemdeki Hatay'a atandı. Gaffar Okkan'ın yakın çalışma arkadaşı ve Asayiş Şube Müdürü olan polis başmüfettişi Nihat İşlek ise, son kararname ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Diyarbakır'da Başkomiser rütbesi ile Cinayet Büro Amirliği yapan Nihat İşlek, başarılı çalışmaları nedeniyle, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan tarafından Asayiş Şube Müdürlüğü görevine atanmıştı. Diyarbakır'dan İstanbul'a atanan İşlek sırasıyla Şişli ilçe Emniyet Müdür yardımcılığı, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdür yardımcılığı yaptı. İşlek 1'inci sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi ettikten sonra polis başmüfettişi olarak İstanbul'da görev yaptı.
Gaffar Okkan'ın Diyarbakır'daki kadrosunda başkomiser olarak çalıştıktan sonra İstanbul'a atanan Emniyet Müdürü Kamil Karabörk de son atamayla aktif göreve getirildi. Son olarak İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yardımcılığı görevini yürüten Karabörk, son kararname ile Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.
Atanan Emniyet Müdürleri'nin önümüzdeki hafta görevlerine başlayacakları kaydedildi.

FB(GG/COŞ)